Med hälsning från Sinnenas Spa – och nordens första undervattensbastu!

Några kilometer in i skogen, från det halländska kustlandet där jag har min hemvist gömmer sig en glänta i skogen, som inte en enda människa borde behöva missa.

Det är en gammal kvarngård som tagits till vara av den familj som ägt dessa marker under många generationer. Det som i början av 2000-talet enbart var en liten bastu alldeles vid sidan av vattendragets kvarnhjul, är idag ett fullkomligt sagolikt rekreationsområde som talar till samtliga sinnen – på samma gång!

Det är en sannerligen en riktig Elsa Beskow-saga man har lyckan att vandra omkring i, omsvept i badrock och höstens friska andedräkt. 

Samtliga badtunnor och bastus är vedeldade och i den lilla sjön som den största bastuns fönster vätter ut mot är fylld av glada (jättestora) laxfiskar!

..och ja, det är JAG som simmar med dem utanför bastuns fönster i videon lite längre ner. Både jag och mamma var tvungna att showa lite för alla ovana bastubadare 😉 Då vi njuter året runt av havsbad och bastu – så var en simtur i denna 14-gradiga insjö enbart uppfriskande. Så pass kaxig får ändå man vara, va?

Notera den sjöjungfrun i sten som övervakar den magiska lax-sjön.. ⇑

http://annavild.tarotguiderna.se/wp-content/uploads/sites/213/2018/10/img_3235.mov

En ångande mjuk Mamma ♥ ⇑

⇑ Det ursprunliga kvarnbyggnaden med en oerhört fin harmoni i väggarna. Här bjöds vi på te och äpple av gårdens ägarinna. Hon bjöd oss dessutom på en god historia från när de byggde ut denna kvarn.. Då hennes pappa äntligen hittade ett spätt han lånat av ett par grannar och förlorat i ån som barn. Fint.

..men som om detta Sinnenas magiska spa inte var nog, så tornar en riktig borg upp sig vid sidan om den gamla kvarngården och sjön. En nybyggd borg med en fantastisk restaurang, konferensområden och hotell. Allt under temat: Nordisk mytologi och skog!

Kan ni tänka er ett ställa som en huldras tankar kan flyga friare på?

Knappast!

Detta är himlen för allt skogsfolk på jorden. Här lyfts fornnordiska traditioner inom såväl spa-ritualerna som inom inredning och maten. Till gården hör även en lokal vinodling (!)  – och självklart både säljs och serveras skogens eget vin här.

Därav kommers självklart även hela anläggningens namn: ÄSTAD VINGÅRD.

Mer information, bra priser och vägbeskrivning hittas på >> astadvingard.se

Hoppas du blev skänkt den inspiration och värme som med detta inlägg var min intention.

Jag önskar dig många extra andetag denna måndag.

Med värme & Klarhet

Anna

4 svar på ”Med hälsning från Sinnenas Spa – och nordens första undervattensbastu!

  1. Vilka fantastiska bilder! Tack för att jag fick titta in i o äsch ta del av din upplevelse. 💛🙏⭐️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *