Svartmånens budskap för högkänsliga: Bränn vad som ej längre tjänar dig! ◊ 8-9 November

Stora skiften och omskakande energier härjar ännu efter novembers första helg och den tunna slöjans dagar. Vi har stått i en närmare kollektiv kontakt med våra bortgångna – jämfört med vad vi gör under resten av året och detta har en förmåga att röra om på ett både med och undermedvetet plan inom oss. Denna period som nu passerat omnämns oftast idag som Alla helgons dagar – men vad som sällan talas om är föregångaren till just dessa helgdagar. Vad som firades här i vår kultur före vi förkristligades. Inför kvällen den 31 oktober delade jag följande rader på mitt instagramkonto ⇓ @annavild

“Inatt steg vi enligt urminnes tradition, långt före kristendomens allhelgonadagar tog över, in i tiden
mellan tiderna.
Då höst övergår i vinter. Och liv övergår i död.

Allt för att driva upp den kraft som krävs ifrån de djupaste rötterna, inför vårens återfödelse. Ett dygn då slöjan mellan världarna är som tunnast – och luften som vi andas är fylld av magi, präglad av just dödens och födelsens svindlande mysterier.
S A M H A I N.
Det keltiska nyåret och sabbaten Beltanes mörka motsvarighet (Beltane = Valborgsmässoafton i folkmun).

DÅ skickade vi upp önskningar om en vacker sommar och bördiga jordar med majbrasors rök.
NU tackar och skålar vi istället för vad de bönerna faktiskt gav.
Vi hedrar våra jordars dödsprocess.  Vi hedrar våra döda.
Vi hedrar döden. För utan den finns inget liv.
#samhain
Fram till yulens ljus med tiden ska tändas, inleds nu skuggarbetets och reflektionens högsäsong.  Tiden då vi lyssnar noggrant till vad vindarna viskar inuti. Tiden då vi kallar in stöd ifrån de som vandrat före oss. Tiden då vi reser genom urminnet och drar lärdom av vad backspegeln visar, längs vägen som vår själ valt åt oss. Med kärlek. Enbart.”

SVARTMÅNENS BUDSKAP 8-9 november

Liksom varje månads fas då mormor måne helt höljs i mörker och osynliggörs för oss, strax före den första skärvan träder fram, används denna tid med fördel till att fokusera på just det osynliga inom oss. Allt som skall, men ännu inte hunnit se dagens ljus. Samt alla troll som passat på att gömma sig i vårt mörker – som behöver lyftas upp i solskenet för att sakta, men säkert spricka och gå upp i rök.

Det sistnämnda är vad som genomsyrar just denna svartmånes budskap! De skuggor och giriga troll som under året smugit sig in i ditt fält under året, är det nu dags att släppa taget om. Upp genom rök i ljuset ska dem! POFF!

Det är dags att slå upp ett rent uppslag i din skrivbok och sammanställa allt som ej längre tjänar dig. Vad har dessa skuggsidor och troll lärt dig? Du tar sedan första steget mot att omsätta dessa lärdomar i praktiken genom att på samma uppslag författa en ny intention för din nya klarhet.

BRÄNN

När du tydligt sammanställt vad du är redo att släppa taget om och vad som är din nya intention utifrån vad du lärt dig av årets olika misstag – tänder du ett stearinljus (gärna ett svart sådant), eller ännu hellre en eld. Du river ut sidorna ur boken och bränner dem. Känn in hur dina troll och skuggor smälter i lågan och förvandlas till ett skimrande, vackert ljus. För kom ihåg – ingenting försvinner någonsin. Det bara ändrar form.

Fram tills vi börjar tända yule-ljusen i december är det ovanstående samt följande punkter som ditt inre enligt uråldrig tradition med fördel ska vila mot:

  • LOKALISERA OCH RINGA DINA SKUGGSIDOR – Det är först när vi förstår orsaken, som vi kallar in kraften att förlåta och frigöra oss själva från vad som varit
  • RENSA – Gör rent hus!
  • OÄNDLIGA MÖJLIGHETER – Vad drömmer du om?
  • PLANTERA FRÖN – Konkretisera dina framtidsdrömmar på papper!
  • SÄTT INTENTIONER – Tydliggör dina nya förhållningssätt och önskningar genom att “förkroppsliga” dem, dvs skrev ner dem! Skapa prototyper! 
  • NYSTART – Börja om, Börja på nytt, Gör om – Gör rätt; Ta dem första stegen till rytmen av ditt eget hjärta! 

Tiden för att bränna trollen och komma ut ur dina skuggor är här.

En process som ej ska stressas på. Låt det ta några veckor – låt november göra sitt. Låt håret trassla ihop sig och flyga fritt i mörkrets vindar. Snart gläntar välsignad december på dörren och tiden för att kamma till oss likaså. Flyg fritt fram tills dess nu! Låt det vilda, galna, ursinniga komma till utlopp i de svarta höststormarna och omfamna ditt eget mörker!

Och glöm för allt i världen ej att i dessa tider lita till det faktum att – det aldrig är så mörkt som strax före solen går upp.

Med Värme & Klarhet

Anna

2 svar på ”Svartmånens budskap för högkänsliga: Bränn vad som ej längre tjänar dig! ◊ 8-9 November

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *